Millvision

Millvision is een advies- en onderzoeksbureau voor Biobased ontwikkelingen. Het draait hierbij hoofdzakelijk om natuurvezels. De ambities van eigenaren Leon Joore en Ronald van de Plas zijn niet mis. Ze willen uitgroeien tot een internationale speler betreffende de ontwikkeling van high-end natuurvezelgebaseerde applicaties. En daarmee zijn ze op de goede weg. Het bedrijf is opgericht in 2000 en al vanaf 2009 bezig met de innovatie en ontwikkeling van biobased producten. Bij biobased producten kun je denken aan verpakkingsmateriaal van tomatenstengels, in de koude grond afbreekbare bloempotjes of aan biobased banken van gras. Dit doet zij zelf of in samenwerking met partnerbedrijven.

In 2014 opende Millvision het Natuurvezel Applicatie Centrum. Dit centrum is een laagdrempelig (kennis)platform voor onder andere overheden (inspiratie sessies), onderwijs (kennisoverdracht MBO/HBO/specifiek) en andere ondernemingen die duurzaam verantwoord willen ondernemen.

Inmiddels wordt Millvision zowel nationaal als internationaal op de voet gevolgd. Het bedrijf is in samenwerking met de Gemeente Almere genomineerd voor de EUROCITIES Award 2017 in de categorie ‘Innovation’. Het gaat hierbij om het project “From aquatic plant to paper and bench”. Medio november worden de prijswinnaars bekend gemaakt in Ljubljana.

Leon en Ronald: “Het kan echt anders en het moet ook anders. We hebben zoveel grondstoffen die nu als afval gezien worden. Terwijl daar prachtige producten van gemaakt kunnen worden. Wij hebben een verantwoording naar de toekomst. Daarom zouden wij graag zien dat MVO voor iedereen een automatisme wordt. Niet alleen op het gebied van milieu maar ook op het vlak van samenleving. Geld verdienen is leuk, maar wij doen net een stap meer. Wij vinden het bijvoorbeeld leuk om kinderen te ontvangen en die wijzer te maken. Kennisdeling vinden wij belangrijk. Niet alleen met het bedrijfsleven, maar ook met jonge mensen. We hebben altijd volle bak stagiaires, omdat we een van de weinige bedrijven zijn die daadwerkelijk Biobased en circulair werken.  Maar ook de leefbaarheid in ons eigen dorp heeft onze aandacht. We bewegen ons op maatschappelijk en cultureel gebied en als we moeten verbouwen kiezen we voor lokale ondernemers. Je moet wat voor de samenleving over hebben en dat dragen we graag uit. Dat is ook de reden waarom we ons hebben ingeschreven voor de MVO-prijs van de gemeente Geertruidenberg. We moeten stilstaan bij wat we aan het doen zijn. Als iedereen dat doet, gaat de wereld er mooier uitzien.”

Het publiek kon t/m 30 november 2017 haar stem uitbrengen. De publieksstemming is inmiddels gesloten. Op 14 december 2017 wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking. 

© Copyright - Gemeente Geertruidenberg